К каталогу
Прикорм дитини в 12 місяцівPrikormPrikorm

Прикорм дитини в 12 місяців

Прикорм дитини в 12 місяців

Харчування 12-місячної дитини має бути достатньо різноманітним, аби вона отримувала необхідні поживні речовини та могла підготуватися до переходу на дорослу їжу.

Грудне молоко має бути присутнє у раціоні дитини в 1 рік як важлива частина повноцінного меню. І хоча деякі продукти у харчуванні дитини в 1 рік ще не варто використовувати, основні групи продуктів харчування дитина у 12 місяців вже добре їсть у прикормі.

Давати харчування дитині з 1 року треба на основі принципу активного годування. Харчування малюку в 1 рік треба давати з ложки, а рідину – з чашечки. Крім того, харчування для дітей від 1 року варто розділяти на п’ять прийомів їжі на день.

Особливості харчування дитини в 12 місяців

Однорічна крихітка може брати їжу руками під час годування та добре її пережовувати, тому однорідний прикорм замінюють страви шматочками. У раціон дитини в 12 місяців вже можна давати макаронні вироби, наприклад, смачну та поживну Дитячу вермішельку Milupa у вигляді трубочок, ракушок, кружечків, спіральок чи серденьок, тож, малюк сам обере форму, яка йому більше сподобається.

Ще одним чудовим доповненням до меню 12-місячної дитини стануть супи. Крім домашніх, можна зупинити власний вибір на промислових дитячих супчиках, наприклад, на Дитячому овочевому та м’ясному супі-пюре Milupa «Український борщ», «Овочевий суп з телятиною» чи «Овочевий суп з курчам», які гармонійно поєднують у собі користь овочів та м’яса.

Раціон харчування дитини в 12 місяців

Годувати малюка у рік варто за одним столом з іншими членами родини, давати їжу з родинного столу. Проте під час приготування їжі у меню дитини в 12 місяців не варто використовувати сіль і спеції.

Можна у харчування дитині в 12 місяців давати вермішель, каші, відварні овочі (розім’яті чи шматочками), тюфтельки, парові котлетки чи суфле, хоча б один раз на день малюку треба давати овочі та фрукти. До того ж у раціоні дитини у 12 місяців має бути присутній яєчний жовток, олія та вершкове масло й хліб, а також можна давати дитяче печиво. Крім того, важливу частину раціону харчування малюка в 1 рік становлять продукти нормальної жирності: м’який сир, йогурт, кефір.

Які продукти не можна давати дитині у 12 місяців

Через високу алергенність малюкам до року не рекомендують вводити яєчний білок. До двох років не варто давати дитині копченості та ковбаси через високий вміст у них солі та жирів, а також поїти малюка кавою та будь-якими видами чаю (чорним, зеленим, з трав), оскільки вони негативно впливають на здатність дитячого організму засвоювати залізо з їжі.

До того ж небезпечними для дітей можуть бути округлі продукти невеликого розміру – виноградинки, горіхи, льодяники, якими вони здатні вдавитися, – тому їх вводити у меню дитині в 12 місяців також не варто.

Важливо, аби раціон дитини в 1 рік був різноманітним та збалансованим, адже основи здоров’я закладаються саме у ранньому віці.

Другие статьи