К каталогу
Як вводять прикорм дітям у різних країнах світу?PrikormPrikorm

Як вводять прикорм дітям у різних країнах світу?

Як вводять прикорм дітям у різних країнах світу?

У різних куточках світу існують свої традиції введення першого прикорму, вони визначаються історичними та гастрономічними особливостями тієї чи іншої країни. Втім, є й загальні рекомендації: перший прикорм – у період з 4 до 6 місяців, місцеві продукти із використанням виключно натуральних інгредієнтів у першому прикормі для малюка.

Прикорм малюка у Німеччині

Починають з 5-6 місяців, але із доволі незвичайного продукту – морквяного мусу. Поступово, за кілька днів, додають до нього картоплю. А ще за тиждень це ж саме пюре доповнюють м’ясом. Все набагато швидше, ніж за класичним принципом. Ще за два тижні у меню малюка додають кашу, причому на звичайному молоці. У віці 8 місяців дитина знайомиться з фруктовим пюре із зернами та олією. А от кисломолочні продукти вводять вже на другому році.

Прикорм малюка у Франції

Починають приблизно у 6 місяців, спочатку це овочевий суп-пюре, причому багато уваги приділяють гастрономічному розмаїттю. Малюк рано знайомиться з цукіні, артишоками, цибулею та іншими овочами. За місяць дають фруктове пюре. Після 8 місяців – рибу та м'ясо , а ще до року – твердий сир. До речі, французи не люблять каш, і діти їх їдять нечасто й після року. Крім того, тут немає схильності до перекусів і між основними прийомами їжі дитині не дадуть печиво, сік або фрукти.

Прикорм малюка в Італії

Прикорм вводять з 6 місяців, готові каші та пюре тут непопулярні. Спочатку малюк знайомиться з фруктами – яблуками, грушами, і буквально за кілька днів йому дадуть овочевий бульйон (броколі, кабачки та артишоки). Поступово додають крупи (рис, кукурудзу) та оливкову олію. Крім того, до року дитина вже їстиме сир та макарони.

Прикорм малюка у Канаді

Нагадує класичний принцип: у віці від 4 до 6 місяців спочатку каші, за місяць – овочеве пюре з олією чи фруктове пюре; у віці 8 місяців дитина пробує рибу та м’ясо. Цікаво, що молочні продукти тут люблять, втім, в основному у вигляді звичайного молока чи йогурту, а от звичних для нас сирків або кефіру тут не знайдете.

Прикорм малюка в Іспанії

І знову – початок у 4-6 місяців. Починають із каш (рис та кукурудза), потім до них додають фруктове пюре. За місяць дитина пробує овочі та м'ясо. Цікаво, що місцевий фрукт апельсин дуже популярний для прикорму та вважається ефективним засобом від закрепів у немовлят. В окремих регіонах популярними є варіанти багатокомпонентних пюре чи каш зі старту.

Прикорм малюка у Швеції

І знову класика – початок у 5-6 місяців, спочатку каші, потім пюре (овочеве, фруктове), а після 8 місяців – м'ясо. Цікаво, що яйця та кисломолочні продукти тут дають після року. А до цього популярною стравою є молочний кисіль зі злаками. Варто відзначити, що загалом немає чітких рекомендацій чи обмежень, і більш популярним є педагогічний прикорм – пробувати всього потроху.

Прикорм малюка у Великобританії

Класичний початок у 5-6 місяців, спочатку це традиційна рисова рідка каша на воді, потім пюре (овочеві й фруктові) та м'ясо. Цікаво, що й тут кисломолочні продукти дають лише після року. Також не дотримуються суворих вимог, головними є принципи педприкорму, натуральною, а не готовою їжею з баночок. Проте можна арахісове масло та апельсини у 7-8 місяців. Тож, до 8-9 місяців дитина вже може отримувати ту ж саму їжу, що й дорослі (але у вигляді пюре чи подрібнену).

Другие статьи